Musta home ja sen poisto tehokkaasti

Kylpyhuoneiden laattasaumoissa kasvaa usein hometta etenkin silloin, jos viimeisimmästä kunnon siivouksesta on kulunut jo aikaa. Home kasvaa kylpyhuoneissa, koska kylpyhuoneissa on homeen kasvulle välttämätöntä kosteutta. Kylpyhuoneissa esiintyvä home on useimmissa tapauksissa vain pintahometta, jonka asukas voi itsekin poistaa kunhan varustautuu tarvittavilla välineillä ja suojavarusteilla hommaa varten.

Musta home kylpyhuoneessa

Näin poistat mustan homeen kylpyhuoneesta

Markkinoilla on monia kemikaaleja, jotka voivat tappaa homeen, mutta aina ei kaikissa tapauksissa kannata suoraan rynnätä käyttämään kaikista kovimpia myrkkyjä sillä ei ole kivaa saada homeoireiden sijasta oireita homeenpoistoaineista. Älä huoli, on olemassa useita turvallisia ja luonnollisia tapoja päästä eroon mustastä homeesta kylpyhuoneessa tai matossa. Säästä rahaa käyttämällä yleisiä kodin tuotteita, joita sinulla on jo keittiön kaapissa ja vältä maksamasta kalliita palvelulaskuja. Jos sinulla on vain pieni homeen saastuttama alue, voit puhdistaa sen itse ilman ammattilaista.

  • Vaihe 1: Etsi suojalasit lateksi- tai kumihanskat ja suojaava vaatetus, joka kattaa koko kehosi. Käytä hengityssuojainta.
  • Vaihe 2: Eristä puhdistettava alue. Voit tehdä tämän käyttämällä ilmastointiteippiä ja suojamuovia, joka sulkee tuuletusaukot tai aukot, joista ilma voi virrata sisään tai ulos. Voit sijoittaa pienen tuulettimen avoimeen ikkunaan suuntaamaan homeitiöt ulos. Muista,että homeitiöt kulkeutuvat helposti kenkien tai vaatteiden mukana eri puolille asuntoa.
  • Vaihe 3: Ota juuriharja ja puhdista alue miedolla saippualla ja vedellä. Heitä roskiin kaikki puhdistusvälineet tai materiaalit, jotka altistuvat homeelle.
  • Vaihe 4: Levitä desinfiointiaine (yksi alla luetelluista ratkaisuista) alueelle. Älä unohda ruiskuttaa ympäröivää aluetta tappamaan itiöitä, joita et näe.
  • Vaihe 5: Huuhtele alue kuumalla vedellä. Anna sen kuivua kokonaan. Jos ylimääräistä vettä on, voit käyttää märkä / kuivaimuria imemään sitä. Imuroi perusteellisesti sen jälkeen, kun alue on täysin kuivunut.
HomeenpoistoaineKuvausOhjeet
EtikkaEtikka sopii hyvin pienien pintahome-esiintymien poistoon kodista.Voit kastaa esimerkiksi sieniliinan etikkaan tai vaihtoehtoisesti voit käyttää pumppupulloa.
RuokasoodaRuokasooda on turvallinen ja luonnollinen keino pintahomeen poistoon.Levitä ruokasoodaa homekasvuston päälle ja anna vaikuttaa noin 2h. Poista lopuksi ruokasooda ja home harjaamalla.
Star Brite homeenpoistoaineTehokas homeenpoistoaine, joka sopii useimmille materiaaleille.Helppo levittää käsiteltäville pinnoille kätevän pumppupullon ansiosta.
KloriittiKloriitti tappaa tehokkaasti homeen ja bakteerit. Kloriitti sopii käytettäväksi kylpyhuoneessa, mutta kaikille kodin materiaalleille se ei sovi.Sekoita kloriittia veteen pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Levitä kloriitti pumppupullolla ja anna vaikuttaa vähän aikaa.
AmmoniakkiAmmoniakki on myrkyllinen kemikaali, joka tappaa homeen tehokkaasti kovilta pinnoilta.Ammoniakista ja vedestä tulisi tehdä 50/50 sekoitus, jonka jälkeen liuoksen annetaan vaikuttaa 2-3 tuntia ennen kuin se harjataan pois.
VetyperoksidiVetyperoksidi on erittäin myrkyllinen ja vaarallinen aine, joka tappaa homeen, mutta voi helposti vahingoittaa myös ihmisiä ja materiaaleja.Vetyperoksidin käyttäminen kannattaa jättää ammattilaisten hoidettavaksi.

Homeen poistaminen seinistä ja rakenteista

Mustan homeen poistaminen on vaiheittainen prosessi, joka vaatii kärsivällisyyttä, investointia suojavarusteisiin ja mustan homeen poistoaineet. Jos hometta esiintyy rakenteissa esimerkiksi lastulevyssä tai puussa, niin se on syytä poistaa huolella, jotta ongelma ei heti uusiudu.

Ensinnäkin sinun on poistettava kosteuden lähde kyseiseltä alueelta. Jos vuotoja tai jatkuvaa kondensaatiota ei poisteta, niin home todennäköisesti ilmestyy uudelleen vähän ajan kuluttua.

Seuraavaksi sulje kaikki oviaukot tai muut aukot, jotka johtavat kodin muihin osiin, aseta niille suojamuovi ja sulje sitten muovi paikalleen ilmastointiteipillä. Jos huoneessa on ulos aukeavia ikkunoita, niin avaa ne, jotta myrkyllisiä itiöitä saadaan tuuletettua ulos.

Käytä hengityssuojainta tai kasvosuojaa, joka on mitoitettu mustalle homeelle ja suojaa kädet ja jalat, jotta vältät kosketuksen homeitiöiden kanssa. Käytä saippuaa ja karheaa sientä näkyvän homeen poistamiseksi.

Jos kasvualusta on kuiva, nin voit kevyesti suihkuttaa vedellä, koska se vähentää ilmaan leviävien itiöiden määrää puhdistuksen aikana. Seuraavaksi käytä kaupallisia mustan homeen poistotuotteita, joita löytyy useimmista rautakaupoista ja tavarataloista. Muista desinfioida homekasvustojen lisäksi myös kasvustojen viereiset alueet. Jos käytät valkaisuainetta, varmista, että se ei värjää materiaalia tai pintaa.

Aseta kaikki sienet, laitteet ja muut puhdistusmateriaalit kestävään jätesäkkiin ja vie jätesäkki lyhyintä reittiä ulos talosta, jotta itiöt eivät pääse leviämään huoneilmaan.

Jätä kommentti