Asbestinäytteen hinta – Paljonko asbestitutkimus saa maksaa?

Suomen laki velvoittaa tekemään asbestikartoituksen aina kun ennen vuotta 1994 rakennettuihin kiinteistöihin tehdään remontteja, joissa kosketaan asunnon rakenteisiin. Rakenteissa mahdollisesti piilevä asbesti muuttuu vaaralliseksi juuri silloin kun rakenteita puretaan ja asbestipölyä  pääsee muodostumaan.

Asbestinäyte ja analyysin hinta

Asbestinäytteen hinta muodostuu aina näytteenotosta ja laboratorioanalyysista. Asbestinäytteen ja laboratorioanalyysin hinta asettuu yleensä noin 200-400€ välille, josta laboratorioanalyysin osuus on noin 100-150€. Hintaan vaikuttaa eniten se kuinka monta näytepalaa tarvitaan. Asbestinäytteiden otto mahdollisimman monesta kohtaa saattaa kuitenkin loppupelissä tulla jopa halvemmaksi kuin suppeat näytteet sillä jos asbestilöydöt saadaan rajattua mahdollisimman tarkasti tiettyihin rakenteisiin, niin silloin kaikkia purkutöitä ei tarvitse teettää asbestipurkuna.

Mitä jos asbestia löytyy?

Vuonna 2016 uudistuneen asbestilainsäädännön mukaan asbestipurkuja saavat suorittaa vain asiaan koulutetut asbestipurkajat. Käytännössä asbestipurku on huomattavasti normaalia purkutyötä kalliimpaa ja myös hitaampaa.

Jätä kommentti