Sisäilmanpuhdistin – mikä se on ja miten se toimii?

Sisäilmanpuhdistin on laite, joka poistaa hiukkasia ja kaasumaisia epäpuhtauksia sisäilmasta. Sisäilmanpuhdistinta voidaan käyttää sekä asuintiloissa että kaupallisissa tiloissa, esimerkiksi kaupoissa ja ravintoloissa.

Sisäilmanlaatu on merkittävässä määrinyhteydessä terveyteen. Työympäristön hyvä ilmanlaatu on lukuisissa tutkimuksissa todettu olevan yhteydessä työn tuottavuuden nousuun työpaikalla.

Terveyttä uhkaavat myös sisäilman epäpuhtaudet. Ne voivat aiheuttaa vakavia tai jopa hengenvaarallisia sairauksia ja oireita, kuten allergiaoireita, astmakohtauksia, silmän ärsytystä, nenän ja hengitysteiden tukkoisuutta, pahoinvointia sekä ärtyisyyttä ja unihäiriöitä.

Suoritetusta tutkimuksesta käy selvästi ilmi, että terveellisempän sisäilman voidaan todeta vähentävän allergiaoireita ja helpottavan astmaa.

1) Mikä on sisäilmanpuhdistin ja miten se toimii?

Sisäilmanpuhdistin on laite, joka poistaa hiukkasia ja kaasumaisia epäpuhtauksia sisäilmasta. Sisäilmanpuhdistinta voidaan käyttää sekä asuintiloissa että kaupallisissa tiloissa, esimerkiksi kaupoissa ja ravintoloissa.

2) Miten puhdistin parantaa ilman laatua?

Sisäilmanpuhdistimentehtävänä on poistaa epäpuhtauksia sisäilmasta. Sisäilmanpuhdistimesta kulkeutuu tehokkaasti ilmaa huonetilan lattiasta suoraan staattiseen puhdistuslaitokseen, jonka suuttimen takana vaihtelee ilmankorkeus. Puhdistinkin työntää sisäilmaa ulos huonetilan lattiasta ja helpottaa epäpuhtauksien poistamista.

3) Sisäilmanpuhdistimesta hyötyä

Sisäilmanpuhdistin tuo huonetilaan parannetun ilmanlaadun. Puhdistimen aktiivihiilisuodattimet poistavat huoneilmasta epäpuhtauksia, pienhiukkasia, pölyä ja hajuja. Sisäilmanpuhdistin tuo viihtyisyyttä huonetiloihin sekä parantaa keskittymiskykyä.Ylimääräiset huonetilassa olevat hajut poistetaan ja sen ansiosta on luonnollista, että huonetila tuntuu paremmalta ja mukavammalta sekä työpisteissä. Puhdistin korjaa myös hajut esimerkiksi mätänevistä ruoista ja sisään tunkevasta tupakanhajusta.

4) Miten valita sopiva puhdistin?

Hyvä ilmanpuhdistin voi todella parantaa elämänlaatua ja hyvinvointia.

Markkinoiden parhaat ilmanpuhdistimet, ovat kapasiteetiltaan riittävän tehokkaita suunniteltuun huonekokoon, ja ne puhdistavat tehokkaasti ilmaa allergeeneista, viruksista, homeista, pölystä, savusta ja muista pienhiukkasista.

Laadukkaita ilmanpuhdistimia löydät hyvin varustelluista tavarataloista ja nettikaupoista.

Jätä kommentti